TED - tabuk a gyereknevelésben, szülői szerepben

Eheti TED előadóink kisgyerekes szülők, akik azért hozták létre a nagy internetes karriert elért babble.com portált, mert zavarta őket, hogy a gyereknevelés, a családi élet témaköre teli van idejétmúlt tabukkal.

 

 

Fiatal szülőként meglepve tapasztaltuk, hogy szinte több a tabu a szülői szerep, mint a szex körül. Előfizettünk egy csomó magazinra, megtettük, amit azok előírtak számunkra. Úgy csöppentünk bele a szülői szerepbe, hogy azt vártuk, hogy a mi életünk is ilyen lesz. Mindig süt ránk a nap és a gyerekeink sosem sírnak. Mindig jól ápolt és kipihent leszek. Valójában egyáltalán nem ez történt.

Tovább »
 

TED - Sir Ken Robinson kreativitáskutató a közoktatásról

Napjaink legizgalmasabb témái, a világ legjobb tudósainak, művészeinek és más kreatív koponyáinak élvezetes előadásában – röviden, angolul, magyar fordítással. Ez a TED amelynek nyilvános adatbázisában már közel ezer briliáns előadás található, ezek közül válogatunk mi is a jövőben. Portálunk témájába váló előadásokat hallhatnak, olvashatnak ezután a tanulás, nevelés, agykutatás tárgykörében – és az angol nyelvű előadást követve egyidejűleg egy fantasztikus nyelvtanulási, gyakorlási lehetőség is a rendelkezésükre áll.

 

Első vendégünk a brit Sir Ken Robinson, kreativitáskutató, aki arról beszél lebilincselően szellemes előadásában, hogy a közoktatás, különösen Európában jó száz évvel le van maradva a világ fejlődésétől. Ezért újra kellene gondolni a jó öreg európai oktatási rendszert, ami pillanatnyilag épp a legfontosabbat, a kreativitást öli ki a gyerekekből.
 

Tovább »