Hurrá Nyaralunk!

A pszichológusok szerint az a jó nyaralás, ha olyasmivel töltünk két, de inkább három hetet, ami alapvetően eltér a hétköznapoktól. Ezért fontos, hogy elutazzunk, lehetőleg természeti környezetben, szabadban töltsük napjaink nagy részét.

Hétköznapjainkat a kényszerek és kötelezettségek szoros hálójában töltjük, életünk jelentős részét annak teljesítésére fordítjuk, amit mások akarnak és elvárnak. Így azután a nyaralás - mindenekelőtt az utazás - egyik rejtett célja mindenképpen a szabadság visszanyerése, legalább átmeneti időre. Még a kizárólag lustálkodásra épülő tengerparti nyaralás is járhat olyan fizikai kihívással, ami fejleszti az önismeretünket.

A legtöbben egész évben igen szűk teljesítmény határok között, vagy egyáltalán nem végzünk fizikai munkát, így nem csoda, hogy alig van fogalmunk arról, mire is képes igazából a testünk. Márpedig a fittség - egészségi előnyein túl – a pszichés teherbíró képességet is megnöveli.

Az előző mondatok a felnőttek jó - valódi kikapcsolódást, regenerálódást hozó - nyaralásához adnak támpontokat. Ha gyerekekről van szó, mindez sokszorosan igaz! Tehát a nyár, vagy annak nagyobbik része legyen teljesen tanulásmentes! A munkára - a szeptemberben újra kezdődő iskolára - azzal tud a legjobban felkészülni a gyerek, ha minimum egy-másfél hónapra teljesen átadja magát az életkorának megfelelő szórakozásoknak, játékoknak, sportnak, kalandnak.Tovább »