Az iskolaválasztás nehézsége

Tisztelt Doktornő!

"csak" abban szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen tagozatra adjam a lányom, ha semmiben nem kimagaslóan jó!

Most kezdjük az iskolát és már nincs olyan iskola, ami ne lenne tagozatos. Nehéznek tartom ennek az eldöntését. Természetesen ismerem a lányom és ......igaz hogy szeret rajzolni, de kreatív tagozat nincs. Szóval nehéznek tartom a választást. Kérem adjon támpontot, hogy mit vegyek figyelembe. Minden tagozatnak van előnye, hátránya de mégsem tudom eldönteni, hogy hova menjünk. mit tanácsol. Hogy döntsünk?

Kedves Asszonyom!

Ne a reklámot nézze, hanem a tartalmat! Nem az a fontos, hogy milyen extrákkal próbálják felhívni magukra az iskolák az egyre fogyatkozo számú gyerekek szüleinek a figyelmét, hanem hogy milyen a tanító néni, és milyen tapasztalatokat szereztek vele kapcsolatban korábban a szülők. Erre érdemes időt és energiát fordítani!

Az első években ugyanis semmi pluszra sincs szüksége a gyereknek, azon a mindennél előbbre való és az egész későbbi tanulását megalapozó dolgon kívül, hogy egy türelmes, jó idegzetű, gyerekszerető, szakmailag felkészült tanító néni segítségével megtanul jól írni, olvasni, valamint számolni, és más gyerekekkel együtt közösséget alkotni.

Ha mégis tagozat, mert valóban szinte minden iskolában ez a csalétek, akkor olyat válasszanak, ahol valami mozgásos, vagy játékos többletet kínálnak /tánc, szinjátszás,stb/

Üdvözlettel:
dr. Pusztai Éva