Ingyenes személyiségfejlesztő tréning

Kedves Olvasónk!

Talán észrevette, hogy mostanában ritkábban írunk. Ennek az a magyarázata, hogy szeptembertől  a tanulásmódszertan.hu teljes stábja egy EU-s projekten dolgozik Biatorbágyon. A családi közösségek erősítésére, támogatására létrejött program egyik szolgáltatása a tanulási, nevelési problémákkal szembesülő családok számára nyújtott tanácsadás.  Heti két alkalommal  szerdán és csütörtökön 2-6 között dr. Pusztai Éva, a tanulásmódszertan. hu szakmai vezetője tartja a tanácsadást, amit előzetes jelentkezés után /70 3121 999/  olvasóink is ingyenesen vehetnek igénybe.

Decemberben kezdődik az uniós projekt második szolgáltatása felnőttek számára ugyancsak ingyenesen. Háromhetes stresszkezelő és a személyes hatékonyságot növelő tréningeket tartanak a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének trénerei Biatorbágyon, az Egészségházban. A Williams Életkészség Program /WÉK/  számos országban sikerrel alkalmazott személyiségfejlesztő tanfolyam,  ami néhány éve  Magyarországon is  elvégezhető.

A WÉK filozófiája, hogy ha világosan, egyértelműen kommunikálunk, a saját érdekeinket határozottan, ugyanakkor mások számára is elfogadható módon képviseljük, eredményesebbek leszünk, és a stresszes helyzetet is ügyesebben kezeljük. A tanulást segíti, hogy a csoport tagjai teljesen hétköznapi élethelyzeteken gyakorolják az új készségeiket.

Mi történik a tréningen?

1. nap
Hol és hogyan van jelen az életemben a stressz?
Hogyan ismerem fel érzéseimet és gondolataimat?
Hogyan tudatosítsam a megoldást igénylő helyzeteket?
Hogyan hozzak döntés gyorsan, praktikusan?

2. nap
Feszültség levezető készségek megerősítése és újak elsajátítása
Vagyis, hogyan kezeljem azokat a helyzeteket, amelyeken nem tudok változtatni, de mégis feszültséget okoznak számomra.

3. nap
Új készségek elsajátítása 1.
Olyan helyzetekben, amikor mindenképpen megoldást kell találnom egy probléma kezelésére.

4. nap
Új készségek elsajátítása 2.
Hogyan álljak ki önmagamért és érvényesítsem az akaratomat?

5. nap
Kapcsolatépítő technikák
Társas kapcsolataink építése, ápolása.

6. nap
Hogyan tartsam szinten az elsajátított készségeket? Miben fejlődtem? Hogyan tovább…

Azoknak ajánljuk ezt a programot, akik magabiztosabban szeretnének helyt állni a mindennapi stressz okozta helyzetek megoldásában, konfliktusaik kezelésében és céljuk, hogy tudatosan is építsék és ápolják társas kapcsolataikat.

Időpont: december 3-4, 10-11, 17-18 8:30-12:30 között
Helyszín: Biatorbágy, Egészségház, II. emelet
Jelentkezés: emailben: info@tanulasmodszertan.hu ill. telefonon: 70/3121999
A képzés ingyenes!

Januárban folytatódik tréningprogramunk a munkaerőpiacra való visszatérést, a sikeres álláskeresést segítő tanfolyammal. Ennek részleteire hamarosan visszatérünk.