Milyen tankönyv? Milyen módszer?

Tisztelt Doktornő!!

Nekem van 8 éves lányom az összel kezdtük az 1 osztályt.Már oktoberben mondogata a tanár néni hogy visza kellene maradnunk mert nem megy a kislánynak at olvasás,számolás,irás.Tulzotan impulziv könnyen terelödik a figyelme.DE még mindig nem mondta azt hogy kérjük a felmérését.Amikor Februárban megint az volt hogy há....DE folyton azt beszéltük hogy hogy tanuljunk mert nem tud gyorsan tanulni.Itthon sem ment sehogy mire rá jöttem hogy majd 1 orás szünetekkel tudom vele csináltani a tananyagot.Pedig külön még hordtuk maszekon foglalkozásra meg az iskolában is 45percben tanitás után heti egy alkalommal mindegyiket.

Sajnos még mindig nem zárkozot fel a kislány.Abban álapodtunk meg hogy visza marad.SZINES tankönyv családdal tanulunk most.Közben a foglakozások meg a JÁTÉKHÁZ tankönyvel mentek.De még mindig nem megy.Közben meg van egy másik kislány aki folyton rajta log ez is idegesiti mert hiába van neki ez a sok minden baja probál lenyugodni már mint beszádben ,mozgásban.

Ugy döntötünk hogy mivel visza kell maradnia igy elviszük egy másik iskolába.Azzal a reménnyel hogy a zavro személy ott nem lesz.De nekem konkrétan meg a tankönyvel van bajom.Mert én ugy láttom nagyon keveset szótagolnak.Ezért elmegyünk egy olyan suliba ahol Apácai módszerrel tanulnak.Mástol hallotam hogy nem biztos hogy ez a tankönyv jo választás lesz neki!!!

Igazándiból már nem tudom hogy jól csinálom-e a dolgot?? Szeretnék tanácsot kérni mert már elégé el vagyok keseredve ezen a téren!

Köszönettel:Andrea

Kedves Andrea!

Ha jól értem, eddig nem vizsgálta meg szakember a kislány tanulási képességeit. Márpedig az évismétlés önmagában nem biztos hogy megoldja a problémát, hiszen lehet a gyereknek olyan, a tanulást akadályozó zavara, ami szakszerű fejlesztés nélkül nem fog elmúlni.

Egy személyes konzultáció alapján tudok ennél konkrétabb tanácsot adni. Időpontot a 70 3121 999-es számon kérhet.

Szép napot:
Pusztai Éva